2018-05-17

Звання найспортивнішої родини Донеччини вкотре здобули Савчуки з Вугледару

12 травня в місті Святогірськ на базі обласного дитячо-молодіжного санаторно-оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини» відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я».

Головна мета заходу – формування свідомої потреби до занять фізичною культурою в колі сім’ї, що входить у систему сучасних соціальних пріоритетів.

Команди з неймовірним азартом бігали, стрибали та долали усі перепони в рамках спортивних естафет «Швидкість з м’ячем», «Смуга перешкод», «Флорбол», які поєднували в собі спорт, розваги та здорове суперництво. На власному прикладі батьки показали своїм дітям, що фізична активність є основою здорового способу життя. А бути зразком для дитини – найвища нагорода, як зізнаються дорослі.

За підсумками змагань перше місце посіла сім’я Савчук з Вугледару, другою стала сім’я Самісько з Краматорська, третьою – сім’я Трунових з Костянтинівки. Команди привітав в.о. директора Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко, який вручив призерам кубки, медалі та грамоти центру.

Відзначимо, що родина Савчуків бере участь у змаганнях «Мама, тато, я – спортивна сім’я» з 2009 року, і тричі виїжджала на фінальний всеукраїнський етап. Кожного разу – з новою дитиною (умови фестивалю обмежують вік дитини – до 10 років): у 2012 році тато Андрій, мати Тетяна разом із сином Микитою посіли 4 місце, у 2016 році з дочкою Анастасією – 3 місце, і в минулому 2017 році з 8-річним сином Тимуром – нарешті здобули бажану перемогу. Девіз Савчуків: «Один за всіх, і всі за одного».

Поділитись