2017-10-22

У Континентальному кубку хокеїсти Донеччини поступилися віце-чемпіонам Польщі

20-22 жовтня у Ризі відбувся чвертьфінальний раунд Континентального кубку.

У третьому, заключному матчі ХК «Донбас» (Донецьк) не встояв перед «Тихи» (Польща) – 2:4, а латвійський «Курбадс» переграв естонську «Нарву» – 2:1.

У підсумку «Курбадс» набрав 9 очок, «Тихи» – 6, «Донбас» – 3, «Нарва» – 0. Таким чином, єдину перепустку до півфіналу виборов чемпіон Латвії.

«Тихи» (Польща) – «Донбас» (Україна) – 4:2 (3:0, 0:2, 1:0)

Шайби: 1:0 Коморськи (13:34, у більшості), 2:0 Вітецьки (16:18), 3:0 Ціши  (18:07, у меншості), 3:1 Лялька (22:19, у більшості), 3:2 Кузьмик (30:49, у більшості), 4:2 Когут (59:45, у меншості, порожні ворота).

Незважаючи на швидкий старт, дві третини періоду трималась інтрига – або гравцям не вистачало влучності, або на шляху вставали голкіпери. А за сім хвилин до перерви в боротьбі на п’ятаку воріт «Донбасу» найбільш спритним виявився Коморськи. За чотири хвилини Вітецьки завершив атаку «Тихи» точним пострілом, а ще за дві поляки зловили донеччан в контратаці – голом відзначився Ціши.

Другий період донеччани почали ударно – не минуло й трьох хвилин, як Віталій Лялька, Ілля Коренчук і Олександр Влад реалізували чисельну більшість. Коли ж у середині періоду команда Сергія Вітера отримала можливість пограти «5 на 3», спецбригада донеччан скоротила розрив у рахунку до однієї шайби – з передачі Віталія Ляльки відзначився Сергій Кузьмик. Незабаром донеччани могли навіть вирівняти рахунок, проте Ілля Коренчук витратив занадто багато сил на перехоплення і ривок, тому з його кидком кіпер поляків впорався.

Якщо в першому періоді активніше діяв «Тихи», а в другому – «Донбасс», то в заключному суперники по черзі брали в облогу ворота одне одного. Не зважаючи на велику кількість гольових моментів і навіть можливості розіграти зайвого гравця, ліміт голів напевне вичерпався. Насамкінець, за 15 секунд до фінальної сирени, поляки вразили порожні ворота – 4:2.

Головний тренер ХК «Донбас» Сергій Вітер дав таку оцінку матчу і турніру: «Сьогоднішня гра – хороший спаринг. Команди зарубились добре, по-чоловічому. Пропустили в першому періоді – так, але після перерви хлопці забили два хороших голи, могли зрівняти – але трохи не вистачило. Йдемо далі і працюємо. На цьому турнірі ми побачили більш швидкісний хокей, і це пішло хлопцям на користь – у команди стало трохи краще зі швидкістю прийняття рішень. Не можу сказати, що всі гравці додали, але в цілому команда стала сильнішою».

Поділитись