2021-05-19

Донеччина обрала кращих спортсменів і тренерів у квітні 2021 року

По закінченню квітня 2021 року за підсумками виступів представників Донецької області на всеукраїнських і міжнародних змаганнях визначено кращих спортсменів та тренерів місяця за трьома категоріями: з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту серед осіб з інвалідністю.

Серед олімпійців спортсменом місяця Донеччини визнана Вікторія Калюжна з міста Дружківка – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, срібна призерка відкритого чемпіонату Польщі з марафонського бігу в Дембно, де вона виконала норматив для участі в Іграх XXXII Олімпіади. Відповідно звання тренера місяця отримав її особистий наставник, заслужений тренер України Костянтин Степанцов.

Майстер спорту України з карате JKS, переможець, срібний та бронзовий призер чемпіонату України Ілля Пархоменко та його особистий наставник, заслужений тренер України Ігор Шалаумов із міста Краматорськ відзначені в категорії «Неолімпійські види спорту».

Лауреатами номінацій «Кращий спортсмен» і «Кращий тренер» у видах спорту серед осіб з інвалідністю стали: заслужений майстер спорту України з плавання, триразовий переможець міжнародного турніру Всесвітньої паралімпійської серії серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Ярослав Семененко та його особистий наставник, заслужений тренер України Борис Соколов із міста Маріуполь.

Поділитись