2017-11-29

Великоновосілківський район отримав 7 нових спортивних майданчиків

29 листопада з нагоди святкування 85-ї річниці Донецької області в селищі міського типу Велика Новосілка відбулося урочисте відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям.

Участь у святковому заході взяли голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, виконуючий обов’язки голови Великоновосілківської районної державної адміністрації Олександр Алчієв, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Вітаючи юних спортсменів, Павло Жебрівський закликав їх наполегливо тренуватися, щоб гідно представляти честь Великої Новосілки, Донеччини та України на змаганнях найвищого рівня. Основою для нових спортивних досягнень, а також для виховання здорового майбутнього покоління мають стати сучасні спортивні майданчики.

Очільник Донеччини разом з керівництвом Великоновосілківського району взяв участь у традиційних урочистостях: перерізав святкову стрічку, здійснив перший символічний удар по воротах та вручив юним спортсменам сітку м’ячів та комплект манішок у рамках Програми розвитку масового футболу в Донецькій області на 2017-2020 роки.

Новозбудований спортивний майданчик зі штучним покриттям (розміром 42×22 м) розташований на базі опорного навчального закладу – Великоновосілківської гімназії з загальноосвітньою школою І ступеня. На реалізацію цього проекту з обласного бюджету виділили 1177,0 тис. грн. (на влаштування основи для майданчика – 346,0 тис. грн., придбання штучного покриття, огорожі та їх монтаж – 831,0 тис. грн.).

Право першими зіграти товариський матч на новому спортмайданчику надали юним футболістам Великоновосілківської гімназії, які є неодноразовими призерами обласних та районних змагань серед школярів. Також цей навчальний заклад пишається своїми легкоатлетами, каратистами, волейбольною і баскетбольною командами.

Усього до 85-річчя Донецької області Великоновосілківський район отримав 7 нових спортивних майданчиків – окрім майданчика зі штучним покриттям у Великій Новосілці, ще шість майданчиків з антивандальним тренажерним обладнанням (до складу кожного з яких входять дев’ять тренажерів на різні групи м’язів) були облаштовані на базі Краснополянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Старомлинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, Октябрської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Роздольненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Андріївської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Комарської ЗОШ І-ІІІ ступенів. На придбання та доставку тренажерів з обласного бюджету виділили 360,0 тис. грн., а установка тренажерів, благоустрій виконувалися за рахунок місцевих коштів.

Поділитись