2023-04-05

НОК України консолідує зусилля національних федерацій для подальшої роботи щодо відсторонення спортсменів рф і рб від міжнародних змагань

5 квітня в режимі онлайн відбулась консультаційна нарада президента Національного олімпійського комітету України Вадима Гутцайта із президентами та уповноваженими особами національних федерацій з олімпійських видів спорту.

Вадим Гутцайт поінформував спортивну спільноту про заходи, які наразі НОК України продовжує для відсторонення російських і білоруських спортсменів від міжнародних змагань, а також наголосив на важливості посилення комунікації національних федерацій із міжнародними федераціями для упередження повернення представників країн-агресорок на міжнародну арену.

Представники національних федерацій з різних олімпійських видів спорту поінформували колег про стан справ у своїх видах спорту, про вжиті комунікаційні заходи та власну практику вирішення проблемних ситуацій, у тому числі шляхом оскарження рішень міжнародних федерацій у судовому порядку.

Під час наради було наголошено на тому, що українські спортсмени є нашим голосом у міжнародному просторі. Наші атлети мають спілкуватися зі своїми іноземними колегами, виступати у медіа та висловлювати свою позицію щодо недопущення росіян і білорусів на міжнародну спортивну арену.

Поділитись