2018-02-20

«Срібло» і дві «бронзи» в активі дзюдоїстів Донецької області на чемпіонаті України серед кадетів

15-17 лютого в Луцьку (Волинська область) проходив перший офіційний старт всеукраїнського календаря змагань з дзюдо – чемпіонат України серед кадетів до 18 років. З числа 540 учасників із усіх регіонів країни, які боролися на трьох килимах, Донецьку область представили 40 спортсменів.

Наші дзюдоїсти за підсумками змагань завоювали три медалі: одну срібну і дві бронзові.

Серед юнаків у ваговій категорії понад 90 кг на другу сходинку п’єдесталу зійшов Костянтин Яцко з Нікольського району (ОБЛДЮСШ (МОН), тренер Володимир Бегім). Він виграв у спортсмена Вінниччини та двох представників Дніпропетровщини, але у фіналі поступився Сергію Ковбасюку із Запорізької області.

Бронзовими призерками у своїх вагових категоріях стали: 52 кг – Альона Щиголєва із смт. Миронівський Бахмутського району (обласна спеціалізована ДЮСШ олімпійського резерву з видів боротьби, тренер Олександр Житюк), +70 кг – Валентина Стадник із Бахмута (КДЮСШ, тренери Максим та Андрій Єфремови). Щиголєва провела провела 5 сутичок, з яких виграла чотири, а Стадник вийшла переможницею в трьох сутичках із 4-х.

Ще п’ять дзюдоїстів Донеччини програли у фінальному блоці за третє місце. Це Аліна Шилова (Лиман) – у ваговій категорії до 48 кг, Таїсія Дем’янова (Бахмут) – до 44 кг, Олександр Степаненко (Слов’янськ) – понад 90 кг, Костянтин Іванов (Маріуполь) – до 73 кг і Максим Разгонов (Бахмут) – до 81 кг. Підсумком виступу спортсменів регіону стало сьоме командне місце.

Поділитись