2024-10-02

Донеччина долучилася до активностей з нагоди Європейського тижня спорту

Щороку наприкінці вересня Європейський тиждень спорту охоплює українців низкою активностей, і традиційно бере участь у них спортивна спільнота Донецької області.

З 20 по 29 вересня в семи містах нашої держави відбулися заходи під гаслом «Ukraine is Europe»: загалом понад 44000 українців приєдналися до ініціативи, відкриваючи для себе нові можливості фізичної активності та здорового способу життя. Програма включала як олімпійські, так і неолімпійські види спорту.

Спортсмени Донецької області також стали учасниками зазначених заходів. Зокрема, до відкритих тренувань і майстер-класів, що пройшли в столиці України, долучилися представники сумо та сучасного п’ятиборства – вихованці й тренери Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 1 Бахмутської міської ради та Школи вищої спортивної майстерності Донецької області. Серед них – заслужений майстер спорту України з сучасного п’ятиборства Дмитро Кірпулянський, майстри спорту України міжнародного класу Єлизавета Моренко, Ольга Митник (сумо) і Кирим Шехмаметьєв (сучасне п’ятиборство), заслужені тренери України Олег Рева (сумо) і Дмитро Сидоров (сучасне п’ятиборство).

З 26 по 29 вересня в місті Луцьк відбувся всеукраїнський спортивно-виховний захід «Україна єднає серця», що зібрав 26 команд з усіх регіонів України. У його програмі були різноманітні конкурси, естафети, вікторини. Юні спортсмени з Донецької області за підсумками змагань у стрільбі з лука посіли 3 місце.

«У такі складні для нашої країни часи спорт є тим, що єднає українців і гартує нашу волю до перемоги», – зазначив Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний.

«Сьогодні важливо не тільки розвивати олімпійський рух, але й згуртовувати нашу молодь навколо спортивних і національних цінностей», – наголосив президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт.

Заходи в межах Європейського тижня спорту спрямовані на популяризацію спорту та активного способу життя серед людей будь-якого віку, походження та рівня фізичної підготовки.

Поділитись