2022-04-07

Скелелази Донецької області готуються представити Україну на найвищому рівні

В умовах російської збройної агресії проти України свій фронт продовжують тримати і українські спортсмени, доводячи всьому світу, що наша держава є сильною й незламною.

Представники Донецької області з виду спорту скелелазіння, члени основного складу збірної команди України, які готуються до офіційних міжнародних змагань, наразі перебувають у Німеччині.

29-річний заслужений майстер спорту України родом із Донецька Даниїл Болдирев – чемпіон світу 2014 та 2021 років, чемпіон Європи 2020 року, рекордсмен світу – сьогодні продовжує тренування в місті Гільден. Відзначимо, що Даниїл є володарем ліцензії на участь у XI Всесвітніх іграх, які заплановано провести в Бірмінгемі (США) у липні 2022 року.

15-річна майстер спорту України Анастасія Кобець із Краматорська, яка в 2021 році здобула «срібло» молодіжного чемпіонату світу в комбінованому заліку, «бронзу» молодіжного Кубку Європи в швидкості, «срібло» дорослого чемпіонату України в болдерингу, трудності та багатоборстві, «бронзу» Кубку України зі скелелазіння в швидкості, підготовку до майбутніх турнірів проводить у Нюрнберзі.

Ще одна краматорчанка Аліна Безсонова, яка у 2021-му на дорослому чемпіонаті України стала бронзовою призеркою в «швидкості» та багатоборстві, проходить реабілітацію після травми в місті Байройт.

Відзначимо, що продовжують тримати себе у формі й інші скелелази Донецької області. Так, представники Маріуполя В’ячеслав Фроленков, Артем Глушко, Олександра Війтик і Софія Загорудько тренуються на скеледромі в місті Дніпро. За допомогу в забезпеченні проживання та необхідних умов для занять наші спортсмени висловлюють сердечну вдячність тренеру з Дніпра Ігорю Тяпкіну.

Поділитись